Se incarca, te rog sa astepti.

Format lossless

Recent, am marit bitrate-ul emisiei de la 128Kbps la 160Kbps. De ce ? pentru ca, tot recent, am inlocuit anumite albume pe care le aveam in format MP3 in...FLAC. FLAC inseamna Free Lossless Audio Codec. Adica este un format audio LOSSLESS care nu elimina din detalii/frecvente pentru a "salva" spatiu sau banda de net.

Bitrate-ul emisiei MP3 a fost marit pentru ca vrem ca toata lumea sa aiba parte de o calitate audio exceptionala. Diferenta audio dintre un MP3 la 128Kbps si un FLAC e destul de evidenta, mai ales daca folosesti casti sau un sistem audio profesional. De asemenea, de acum, emisia trece printr-un procesor audio inainte sa ajunga la voi.

PE LANGA ASTA...am facut un stream audio in format FLAC pentru cei care au pretentii de la sunet. Da, ai citit bine. Poti asculta radio-ul in format FLAC - cea mai buna calitate pentru un post de radio online.

Stream-ul este public, insa nu functioneaza pe toate device-urile: pe desktop iti va merge in Google Chrome, Firefox, posibil Opera. Pe mobil iti va merge din Google Chrome doar pe Android. Cei cu iOS n-au nicio sansa sa redea stream-ul lossless.

Bitrate-ul pentru stream-ul FLAC este undeva pe la 140KB/s (da, 1.4Mbps - consum de aprox. 490MB/ora - de aceea nu e indicat pe mobil), si sunt disponibile 150 de sloturi - sacrificam 210Mbps pentru stream-ul FLAC din 500Mbps din banda pe care o avem 🙂

Daca vei asculta pe stream-ul lossless, vei realiza ca nu toate piesele sunt la aceeasi calitate. E imposibil sa gasim toate materialele in format .wav sau .flac. Momentan am inlocuit cateva albume - aproximativ 20% din piese - dar mai avem. Unele materiale pur si simplu nu se gasesc la calitatea asta.

Piesele pe care nu le gasim in format FLAC vor ramane in playlist, eventual o sa cautam MP3-uri la 320Kbps. Diferente:
MP3 128Kbps - cutoff ~ 16kHz
MP3 160Kbps - cutoff ~ 17.5kHz
...
MP3 320Kbps - cutoff ~ 20kHz

Emisia FLAC are cutoff undeva pe la 22kHz - 16-bit PCM. Urechea umana poate percepe sunetele pana la 20kHz, depinde de varsta si sensibilitate.

Copyright 2018 © Vocea Strazii. Toate drepturile sunt rezervate. Politica de Confidentialitate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram